pondělí 27. května 2013

Exitmusic | Passage (minirecenze) | The Night (official video)

Album Passage od kapely Exitmusic jsem umístil v mém loňském TOP20 na 10. místo. Moná by si ale zasloužili ještě vyšší příčku. Neboť jejich debut je uhrančivý, živelný, nepředvídatelný a plný okamžiků, kdy budete mít příjenou husí kůži, ať už z neskutečného emotivního zpěvu Aleksy Palladino (až ji uslyšíte ve Stars, tak mi dáte za pravdu) či hudby, která vstřebává rozostřené plochy post-rockových (The Night) a rockový kytar s ambientními temnými zákoutími piána, syntezátorů, elektroniky včetně svižných beatů a bicích a dream-popovými melodiemi. To vše jako by se převalovalo přes měsícem osvícená blata a valilo se přímo na vás a vy byste se nemohli hnout pod tou silou. Temný ale krásný debut. Kdo to má rád, tak pro toho je i tato deska.

Důvodem, proč jsem ale začal psát opožděně tuto minirecenzi je vydání nového videoklipu 22. května ke skladbě The Night, kterou natočil Will Joines a za kamerou stála skvělá Zoë White (např. video Sigur Rós - Varúð). Přidal jsem i neméně povedené klipy k neméně povedeným písním The Modern Age a The Hours. Poslední zmíněná je ze Silence EP. A při jejím poslechu se budete, pokud se tomu plně oddáte, vzášet. Pokud ne opravdově, tak ve vaší mysli určitě.

PS: Aleksu Palladino můžete znát i jako herečku. Účinkovala v jedné z významnější vedlejší roli v seriálu HBO Boardwalk Empire.







Linky > official web > facebook > twitter > bandcamp > soundcloud >

2 komentáře:

  1. Passage je úžasná deska! Si při cestě do práce ve vlaku připadám jak v raketě do vesmíru! :):) Nechápu, jak mi tohle mohlo uniknout. A Aleksa nejenom, že výborná herečka... ten zpěv nezapomenutelný.

    OdpovědětVymazat
  2. "jak v raketě do vesmíru!" to se mi moc líbí :) A je to tak, jak píšeš. Hodně osobitá deska, která se s ničím nedá splést.

    OdpovědětVymazat