středa 21. března 2012

Na úvod

Tento blog jsem si založil z potřeby psát o oblíbené hudbě česky. Dosud jsem přispíval anglicky na svůj jediný blog o muzice quaintspace.blogspot.com. Díky dlouhým pauzám mezi jednotlivými příspěvky jsem s psaním na tento blog skončil. Proto jsem se po důkladné úvaze rozhodl pro nový blog v češtině. Druhým důvodem bylo i to, že o hudbě, o které chci psát, se moc na českém internetu nepíše. Poslední překážka byla vymyslet dobrý a výstižný název blogu, abych s ním byl sám spokojen a zároveň, aby byl tento název volný na blogspot.com. Uvažoval jsem i o Wordpressu, ale protože už jsem na blogspot.com byl zvyklý, tak jsem na něm zůstal. Možná někdy v budoucnu blog přesunu jinam. Po několika týdnech vymýšlení názvů jsem zjistil, že nějaké složité názvy nemá cenu zkoušet, protože by byly nezapamatovatelné, stejně tak i názvy v angličtině se nehodily pro blog v češtině. Zcela náhodou jsem pak přišel na to, že doména milujihudbu na blogspotu je volná, tak jsem neváhal a zaregistroval si jí. To by bylo na úvod vše o genezi tohoto blogu.

O jaké hudbě tedy chci psát? Pro rychlou představu jaký mám hudební vkus, se můžete podívat na můj profil na last.fm http://www.last.fm/user/loydd, z kterého je patrné, jaké kapely mám rád, nebo které momentálně poslouchám. Pro ty kteří nechtějí koukat na last.fm ve stručnosti můžu vyjmenovat mé nejoblíbenější umělce (bez pořadí): Björk, Sufjan Stevens, Arcade Fire, M83, Radiohead, Iron & Wine, The National, Amon Tobin, Mono, Daft Punk, 65daysofstatic, Regina Spektor, NIN, Sigur Rós, Audrey, Beirut, Lamb, Of Monsters and Men, Fleet Foxes, Owen Pallet, Josh Garrels, Mogwai, The Evpatoria Report, The XX a mnoho a mnoho dalších...  O takových a podobných bych chtěl psát, stejně tak bych rád informoval o svých nových objevech na hudební scéně, které sice pro někoho nebudou žádná novinka, ale pro mnoho lidí i pro mě ano. Nebudu výlučně psát o nejnovějších počinech, ale budu si vybírat i starší a ne úplně aktuální věci, prostě proto že jsem na ně dříve nenarazil.

Pevně doufám, že tento blog najde své čtenáře a sobě si přeji sílu a dobré nápady k psaní a dobré desky k poslouchání :)
Příští příspěvek už bude jen o hudbě samotné. | jakub

5 komentářů:

  1. ano, máš určitě aspoň jednoho čtenáře!

    OdpovědětVymazat
  2. Objevil jsem blog až dnes. Už mám v oblíbených! Díky moc. Petr
    P.S. Hudební vkus mám podobný :-)
    http://recenze.puschpull.org/music/music.php

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší mě, že se blog líbí. A za odkaz na lopuchu moc děkuji :) last.fm náhodou nezmáte?

      Vymazat
    2. cs.wikipedia.org/wiki/Last.fm .... neznám. Díky za tip.
      Já Vám dám na oplátku tip na jednu kapelu, která mě "učarovala" :
      Asaf Avidan And The Mojos ( en.wikipedia.org/wiki/Asaf_Avidan )

      Vymazat