středa 10. září 2014

MONO | Where We Begin | nová skladba z připravovaných dvou(!) alb The Last Dawn a Rays of Darkness

Japonská post-rockvá kapela MONO, pařící k k hlavním pilířům tohoto doširoka rozkročeného stylu spolu s kapelami jako Godspeed You! Black Emperor či Explosions in the Sky, překvapila své fanoušky a mě taktéž oznámením, že v říjnu vydají hned dvě alba, která ale se k sobě mají jako dvě strany téže mince. Sami MONO říkají, že obě alba jsou k sobě zároveň v opozici a přesto se doplňují. The Last Dawn má být lyricky řečeno jasným sluncem a Rays of Darkness temným měsícem. V realitě očekávejte v prvním případě klasické melodické instrumentální kompozice a v druhém případě syrové a ničím nepřikrášlené, tedy ani žádnými smyčci, skladby s kterými pomáhal i post-hardcore průkopník Tetsu Fukagawa z kapely Envy. To je v celé 15 leté hudební historii kapely MONO novinka, protože zatím každé album od debutu Under the Pipal Tree z roku 2001 nahrávali s orchestrem. Obě alba jsou k sobě sestrami i co se týče překrásných obalů, které když dáte nad sebe, tak dostanete jeden nádherný a úplný 12x24-inch velký artwork od renomovaného umělce a ilustrátora Pata Perryho. Datum vydání je stanoven na 28. říjen u Temporary Residence a pokud byste měli zájem o limitovanou edici obou alb na překrásných kouřových vinylech, tak si pospěšte, protože podle počítadla již zbývá z 1000 kusů jen 230...

Na turné vyjíždí spolu s čelistkou Helen Money, která jim bude tzv. předskakovat, a pražský koncert proběhne 17. prosince v klubu Podnik (Bubenská 1). Na stejném místě ale 26.10. vystoupí taktéž post-rocková britská kapela Maybeshewill.



The Last Dawn:
1. The Land Between Tides / Glory
2. Kanata
3. Cyclone
4. Elysian Castles
5. Where We Begin
6. The Last Dawn

Rays of Darkness:
1. Recoil, Ignite
2. Surrender
3. The Hand That Holds the Truth
4. The Last Rays

A zde je již slibovaná skladba Where We Begin:




Na následujícím seznamu můžete najít, kde všude budou MONO po Evropě vystupovat, kdybyste pražský koncert z jakýchkoliv důvodů vynechali a chtěli jej stihnout jinde, či MONO chtěli vidět na živo vícekrát. Jejich intenzivní koncerty mohu jen doporučit a spolu s výhledem na temnější desku se máme myslím na co těšit i v koncertní podobě.











































Linky oficiální web > facebook twitter bandcamp

Žádné komentáře:

Okomentovat