čtvrtek 28. června 2012

M83 složí hudbu pro sci-fi film Oblivion s Tomem Cruisem v hl.roli

Anthony Gonzalez a Joseph Kosinski
Není to ani více jak hodina, kdy internetem projela zpráva, že Anthony Gonzalez aka M83 bude skládat hudbu k akčnímu sci-fi blockbusteru Oblivion režiséra Josepha Kosinskiho s Tomem Cruisem v hlavní roli. Kosinski si udělal jméno díky vizuálně opulentnímu sci-fi TRON: Legacy, hitu z roku 2010, ke kterému dělali hudbu neméně slavní Daft Punk. M83 má díky Gonzalezovi francouské kořeny, stejně jako Daft Punk. Obě kapely jsou jako doma ve výrazných elektronických kolážích, proto je M83 celkem logická volba pro Kosinskiho. Anthony Gonzalez k tomu dodává:


"Neobávám se práce na mém prvním soundtracku pro tak velký hollywoodský film s obřím rozpočtem a s velkým tlakem na výsledek" řekl pro The Playlist. "Mám rád výzvy a tato mě více vzrušuje než děsí."

Anthony Gonzalez ještě kromě filmu Tron přispěl v roce 2010 na soundtrack filmu 
Black Heaven  francouzského režiséra Gillese Marchandna.

Z filmu byla oficiálně zveřejněna zatím jen základní synopse. Ve snímku Oblivion by tak Tom Cruise měl hrát bývalého vojáka, který na planetě Zemi nastupuje na misi "vyčistit" pozůstatky po mimozemské civilizaci tzv. "Scavs". Povrch Země je pro lidi nebezpečný, a proto lidé žijí "v oblacích". Na povrchu však nalezne dívku, díky níž se změní nejen pohled na jeho misi. V roli sympatické dívky uvidíme ruskou modelku a herečku Olgu Kurylenko (Quantum of Solace). V dalších rolích pak se můžeme těšit na Morgana Freemana či Nikolaje Coster-Waldau (seriál Game of Thrones). Premiéra filmu v ČR je stanovena na 13. duben 2013.

1 komentář:

  1. Uz se samo sebou nemuzu dockat, paradni sci-fi mam proste uplne nejradsi :-) Trona jsem si dal 2x v IMAXu a soundtrack sem poslouchal jeden tyden v kuse :D

    OdpovědětVymazat