pátek 4. ledna 2013

Co nám přinese hudební rok 2013?

Předně do nového roku 2013 nám všem, kteří milují hudbu, přeji mnoho hudebních zážitků, ať už na koncertech či doma při poslechu nové muziky. A že je na co se těšit :)
Konec ledna bude ve znamení vlka, neboť The Joy Formidable vydají po skvělém debutu The Big Roar jeho následovníka Wolf’s Law. Též se dočkáme nové placky Heartthrob od kanadského sesterského dua Tegan and Sara. Z kraje února vystřídá vlka a sestřičky Quinovi "vystrašený králík" Frightened Rabbit s novinkou Pedestrian Verse. Následně zasáhne Amok Thoma Yorkea s jeho solo projektem Atoms For Peace. Ve stejný den (15. 2.) jako Thom Yorke vydá již 15. album Nick Cave & the Bad SeedsPush the Sky Away. Dále na nás chystají novinky Depeche Mode, Kurt Vile, Phoenix či třetí řadovka darkwave synťáků od Cold Cave. Vše stále bez názvu. Vlastně Kurt Vile nové album pojmenoval Wakin On A Pretty Daze a dočkáme se ho někdy během jara. Stejně neurčitě určitý termín vydání a též bezejména jsou nové desky od Queens of the Stone AgeYeah Yeah Yeahs. Na podzim jsou ohlášeny novinky od Goldfrapp a The Men.
Co mě ale překvapilo nejvíce, že letos se pravděpodobně dočkáme již čtvrté řadovky miláčků Arcade Fire! Další příjemná věc je, že na novém albu spolupracují s bývalým frontmanem LCD Soundsystem Jamesem Murphy. Potvrzeno to bylo zde. Jsem tedy velmi zvědav, jaké šťavnaté plody tato spolupráce přinese. Velmi se těším a hlavně doufám, že to ještě letos stihnou vydat.
Následuje telegraficky výčet kapel od nichž bychom se měli letos dočkat nového materiálu: Cloud NothingsBeckDaft Punk (modlete se, ať je to letos!), Death From Above 1979DeerhunterHow to Destroy AngelsJames BlakeKanye West (!), MGMTPearl JamVampire Weekend a mnoho dalších.

Žádné komentáře:

Okomentovat