pátek 18. ledna 2013

Folly & The Hunter - Moth In The Porchlight (nový singl je venku & druhé LP za dveřmi)

Montrealské indie-folkové trio Folly And The Hunter se po delší odmlce konečně ozvali s novým singlem Moth In The Porchlight z připravované druhé desky nazvané Tragic Care. Ta vyjde na labelu Outside 16. dubna. Po debutovém albu Residents (recenze zde), které si vydali a zafinancovali sami, uspořádali kampaň pro vydání nové desky na webu indiegogo, kde se jim podařilo vybrat požadovanou částku od svých fanoušků. Teď jsme se konečně dočkali prvního plodu této podpory (i já jsem jim přispěl ;)) ve formě nového singlu.
Úvodní singl Moth In The Porchlight se nese v tradičním pojetí debutu Residents, tedy trio kytara, banjo, piano jen doplňují střídmé bicí. Co oceňuji je, že kapela již od debutu má svůj osobitý zvuk, kterému ani zde není nevěrná. Oproti tomu druhá skladba níže, titulní Tragic Care, je minimalistickou písní s velmi silným melancholickým až smutným nábojem. I složení nástrojů je jiné. Frontman a zároveň zpěvák Nick Vallee hraje na klávesové varhany a zbylí členové jej podporují na xylofon a perkuse, se kterými udávají velmi pomalé tempo. Obě videa jsou "pouhými" záznamy živě odehraných skladeb, což má také něco do sebe.
Dejte těmto skromným a talentovaným Kanaďanům šanci, poslechněte si jejich nové skladby a případně, což vřele doporučuji, si dejte i jejich výtečný debut (celý stream debutového alba najdete na follyandthehunter.bandcamp.com), a určitě mi dáte za pravdu, že Folly And The Hunter stojí nejenom za poslech, ale za další sledování jejich hudební kariéry.





linky > Bandcamp > Facebook > Twitter

Žádné komentáře:

Okomentovat