čtvrtek 17. ledna 2013

Marika Hackman, folková naděje z Anglie


Minulé léto vydala 20-letá Marika Hackman, rodačka z Brightonu (Hampshire, Anglie), výtečný singl You Come Down / Mountain Spines u paradYse records. Svojí premiéru si ale tato folková písničkářka a i píseň You Come Down odbyla na youtube díky kampani světoznámé značky Burberry. K ní se dostala vesměs náhodou, díky kamarádce ze školy, která dělala pro Burberry modelku.

"Nevím, proč jsem začala skládat, prostě jsem si jen tak hrála na kytaru, když jsem byla malá. Nevzpomenu si ale, kdy to začalo. Myslím si, že venkov, kde jsem prožila většinu svého života, ovlivnil mé skládání, podobně jako se do mých písní vplížil vliv přírody."

Svojí hudbu popisuje ve vrstvách "v jádru folk, vně jádra Kurt Cobain, náladové temné bláznotství ve slupce a Marika Hackman v zevnějšku." To nezní jako nějaká jednoduše stravitelný folk. Podle ohlasů a recenzentům na webu je její muzika a texty blíže k hudbě Nico a Syda Barretta, což je v kontrastu její andělské vizáži a pozoruhodně krásnému hlasu.

Nyní Marika připravuje mini album That Iron Taste, které má vyjít na labelu Dirty Hit 25. února. Předtím ještě stihne být support na koncertním turné Benjamina Francise Leftwich. Podle rozhovoru na thelineofbestfit.com je možné, že se tento rok dočkáme i regulerního debutového LP. Jedno je jisté, že na něm bude spolupracovat s producentem kapely Alt-J Charliem Andrew, které považuje za nejlepší objev minulého roku.
Během čekání na nové mini album si můžete zatím zde stáhnout oproti emailu EP s coververzemi, namátkou Lithium od Nirvany nebo These Days od Nico.








Píseň Here I Lie byla použitá v kampani slunečních brýlí značky Burberry.





Následující videoklip singlu Mountain Spine byl uveřejněn právě dnes 17. 1. 2013






aaa

Žádné komentáře:

Okomentovat