úterý 12. února 2013

Tame Impala - nový klip Mind Mischief z výtečné desky Lonerism (plus album stream)

A máme tu ospalé studené úterý. To chce nějaký životabudič. Co takhle nový klip od Tame Impala? Vsadím se, že od klipu jen tak neodtrhnete oči ;)

Australská kapela Tame Impala byla pro mě před Vánoci totální zjevení, které zásadním způsoben nabořilo mou TOP20 (01-10,11-20) alb za minulý rok, a téměř se jí povedlo svým druhým albem Lonerism sesadit jedničku žebříčku výborné album An Awesome Wave od Alt-J. Navíc se jí to podařilo se stylem hudby, který jsem nikdy moc neposlouchal i když jsem ke všem těm starým kapelám jako Lez Zeppelin, Deep Purple, Beatles, Beach Boys či Kinks měl respekt jako k ikonám minulosti, která je ale již za námi. Tame Impala si tak vzala za své melodičnost let šedesátých, přidala rozevlátost zvuku kytar a přimíchala kapku LSD, aby ten jejich pop-psychedelický šťavnatý nášup byl lehce stravitelný i v naší době. Občas si odskočí do valivých peřejí glam-rocku (Elephant, viz níže), aby se vynořily opět v současnosti, která ale v jejich podání je stejně jednou nohou v minulosti. Důležité je, že to funguje. A to sakra dobře...



Vychutnejte si předešlý klip Tame Impala, který vyniká svou excelentní animací a ztvárněním, jak z nejrůžovějšího tripu :)



Na závěr ještě klip k prvnímu singlu Elephant, který dokáže nakopnout.



A jako pomyslná třešnička tu na Vás čeká stream celého alba Lonerism. Takže si ho pěkně poslechněte. Potom si ho poslechněte ještě jednou a pak kolikrát chcete, protože pokud Vás chytne, tak už nepustí. Akorát, že byste si pustili debut Tame Impala nazvaný Innerspeaker. Album méně otevřené, jak už název napovídá, zato ale neméně povedené, stejně jako jeho následovník. Jak jsem to někde na netu zahlédl trefně pojmenované a zařazené do škatule "epic psych-gasm" :))



Linky > official web > facebook > twitter > soundcloud > myspace

Žádné komentáře:

Okomentovat