pátek 22. února 2013

Sufjan Stevens - Mr. Frosty Man vs. Zombies (video + album stream)


Vánoce už jsou daleko za námi a tak je teď nejvhodnější doba, když je ještě navíc mráz a sníh, si představit poslední příspěvek Sufjana Stevense do vanočního koloritu a jeho bohaté diskografie.
Sufjan Stevens v polovině listopadu vydal volné pokračování svého vánočního projektu, který započal v roce 2007 box-setem pěti CD (Songs for Christmas), které prapůvodně byly určeni pro pět skupin přátel Sufnana a pro ně speciálně vybrané skladby s vánoční tématikou. Nicméně poté se rozhodl jej vydat i veřejně. Songs for Christmas vznikaly během několika let a stejně tak současný soubor 5 CD pojmenovaný celým názvem "Silver and Gold: Songs for Christmas - Volumes 6 - 10" vznikal v letech 2007-2012.

Názvy jednotlivých CD jsou následující:
1 | Gloria 2 | I Am Santa's Helper 3 | Christmas Infinity Voyage 4 | Let It Snow 5 | Christmas Unicorn



Jak vidíte z přebalů jednotlivých desek resp. EP, tak jsou vyvedeny graficky velmi neortodoxně a velmi nevánočně :) Sufjan je nejen megaloman a egomaniak, to se o něm všeobecně ví, ale i provokatér, i když by to do něj člověk neřekl.
Písně na Silver & Gold jsou zhruba z poloviny převzaté či přímo tradiční. Nechybí Tichá noc (Silent Night), Jingle Bells či Narodil se Kristus Pán (Christ The Lord Is Born) a další. Ale je tu mnoho původních Sufjanových skladeb na téma Vánoc a především ty stojí za to. Můžete si z celého alba v klidu poskládat nové řadové album Sufjana Stevense a ještě dle vlastního výběru. Jinak je stopáž a množství skladeb samozřejmě přepálena a nedá se uposlouchat najednou. Navíc když už nejsou ty Vánoce. Ale ani během nich, si myslím :)
Dnes mám pro vás jednu speciální video ochutnávku z alba Silver & Gold. Jedná se o animovaný videoklip k rozverné písničce Mr. Frosty Man, kde hlavní hrdina sněhulák (frosty man) bojuje o místo na slunci se zombikama. Pěknej mashup, řeknu vám. A hlavně pěkná brutální a krvavá sranda. Stějně vám ale na konci asi bude sněhuláka líto... A pokud budete chtít, tak si poslechněte celé :) album viz konec článku, případně i jeho předchozí vynikající alba, jako Age of Adz, Michigan, Illinois či Seven Swans na jeho bandcamp webu music.sufjan.com.



Žádné komentáře:

Okomentovat