středa 20. února 2013

M83 | našlápnutá "Drum battle" ochutnávka z nahrávání soundtracku k filmu Oblivion

Na první soundtrack od francouzké kapely M83 se ohromě těším. Nejen proto, že M83 mám na last.fm na prvním místě v žebříčku poslouchanosti a všechno od M83 zbožňuji, ale prostě proto, že vždy při poslechu alb M83 jsem si říkal, že jejich hudba je prostě jako dělaná pro film. Vždy oplývají specifickou atmosférou, napětím či jistým klidem, které vás dokážou chytnout za srdce. Provází vás po temných i světlých zákoutí vaší mysli, vaším osobním vesmírem, který vám při poslechu rotuje na víčkách ve frekvenci 25 políček za vteřinu.
Duší, rozumem i srdcem M83 je Anthony Gonzalez. Na nedávném vyhlášení cen Grammy se vyznal, že práce na tomto soundtracku byla jeho splněným snem a doufá, že to nebylo naposledy. Pěkně se vyjádřila i Morgan Kirby, andělský hlas z mnoha skladeb M83, že práce na tomto soundtracku byla sureálná zkušenost, která se nepodobá ničemu na čem kdy dělali.
Tato následná krátká ukázka z natáčení soundtracku ukazuje práci fantastických dvou bubeníků, odkazující na nějakou dramatickou scénu z filmu. No necháme se překvapit. Jak filmem, který doufám bude lepší než Tron, tak především soundtrackem. Ten v mých očích a uších prostě nemůže být špatný. M83 přeci nikdy nevydali nic špatného. A pokud bude minimálně tak dobrý jako sountrack od Daft Punk k Tronovi, tak to bude splněný sen nejen fanoušků M83.
PS. premiéra filmu je u nás je 18. 4. tohoto roku :)



Linky >  official web > facebook > twitter > myspace

Žádné komentáře:

Okomentovat