čtvrtek 21. března 2013

Jessie Ware dnes v Paláci Akropolis

Dnes se domácímu publiku poprvé představí britská nadějná soulová zpěvačka Jessie Ware. Právě je na svém koncertním turné a jsme velmi rádi, že Českou Republiku resp. Prahu neminula. Není se ale čemu divit, neboť tato dnes dvacetiosmiletá zpěvačka, která ještě než vydala minulý rok velmi úspěšné debutové album Devotion, stihla vystudovat vysokou školu, kvůli níž navštívila Prahu. Téma její diplomové práce totiž byl Franz Kafka.
Ještě než se prosadila pod svým vlastním jménem, tak ji hudební svět zaznamenal jako výrazný hlas u dubstepových SBTRKT. Její sólová kariéra započatá albem Devotion započala velmi slibně. Minulý rok byla korunována i dvěma nominacemi na Brit Awards.
Její sametový vyzrálý hlas pluje na soulových vlnách, podpořený popovým aranžmá a okořeněný jemnou elektronikou a beaty, a vy se při poslechu hlouběji a hlouběji zabořujete do pohodlného křesla. Prostě pohoda, nicméně její texty nekloužou jen po povrchu, ale mají i svou hloubku, pokud se do nich zaposloucháte.
Jessie Ware vystoupí dnes v pražském Paláci Akropolis od 19:30. Jako předkapela se představí ukrajinsko-američtí Artami.











Linky > official web > facebook > twitter > soundcloud

1 komentář: