pátek 22. března 2013

Nejlepší klipy | Björk | All is Full of Love



All Is Full of Love je jedna z nejkrásnějších písní, které kdy Björk napsala. Rok vydání třetího alba  Björk 1997 byl pro moderní muziku zásadní. Björk vydala svůj opus Homogenic, její dosavadní vrchol, Daft Punk vydávají Homework, Depeche Mode se vrací na scénu s deskou Ultra a především Radiohead převrátili vše naruby se svým OK Computer.
Björk spolu s Howiem B., jejím tehdejším partnerem a producentem, a Markem Bellem, zodpovědným za zvukovou magii, vstoupili deskou Homogenic do dějin moderní hudby. To co se jim na této desce podařilo, se nedá jinak nazvat než jako Masterpiece | Mistrovské dílo.
Závěrečná All Is Full of Love je oproti ostatním skladbám oproštěna od vnitřního konfliktu jak v hudbě tak v textu, neboť jak sám název říká "Vše je plné lásky" a na závěr tak zanechá v posluchačích klid a mír. Zanechá však i naději, že lásky je schopný každý, stačí se jen rozhlédnout kolem "Twist your head around / It's all around you / All is full of love" a nebýt uzavřený "You just ain't receiving / .. / Your phone is off the hook / .. / Your doors are all shut", protože tímto darem jsme obdařeni všichni, byl nám dán, jen se o něj musíme starat a věřit "You'll be given love / You'll be taken care of / You'll be given love / You have to trust it".
Částečně konflikt do skladby zasel tvůrce videoklipu světoznámý režisér videoklipů Chriss Cunningham (klipy pro Aphex Twin či Madonnu). Nečekaně do hlavních rolí milenců obsadil dva humanoidní roboty s tváří Björk. Tento protiklad a především technické zpracování tvoří spolu s hudbou geniální a nesmírně působivou kombinaci útočící na vaše smysly a emoce. Klip spatřil světlo světa dva roky po vydání Homogenic v roce 1999.

You'll be given love
You'll be taken care of
You'll be given love
You have to trust it

Maybe not from the sources
You have poured yours
Maybe not from the directions
You are staring at

Twist your head around
It's all around you
All is full of love
All around you

All is full of love
You just ain't receiving
All is full of love
Your phone is off the hook
All is full of love
Your doors are all shut
All is full of love

All is full of love


Linky > official web > facebook > twitter > soundcloud

1 komentář: