úterý 26. března 2013

Daft Punk | Random Access Memories | nové album v květnu!

Po osmi letech, když nepočítáme soundtrack k filmu Tron: Legacy, vydají francouzké house duo Daft Punk konečně nové album! Fanoušci už skoro nedoufali, že se to stane, i když naděje naposledy svitla před dvěma lety právě po vydání zmíněného výborného soundtracku. Nicméně až teď uvolnili pár kusých informací o novince. Především jde o přebal desky, který je jednoduše famózní a hned na první pohled je patrné o jakou kapelu se jedná, i když tam nefiguruje jejich jméno, ale jen jen dvě poloviny robotích masek a název LP Random Access Memories. Název tak odkazuje na zkratku RAM, která znamená Random Access Memory a označuje druh počítačové paměti. Skladeb zatím nejsou pojmenovány, znám je jen jejich počet (13 kousků) a délka. Takže pokud je sečteme, tak se bude jednat o dlouhou desku. Přesně o 74 minut a 24 sekund, to je téměř úplně maximální délka CD.
Na novince s Duft Punk spolupracoval frontman a kytarista kapely Chic, Nile Rodgers a jak dříve prohlásil, tak se bude snažit "objevit jejich RnB vlivy". Tento disco-funk průkopník v osmdesátých letech spolupracoval například s Davidem Bowiem na Let's Dance či na Like A Virgin od Madonny. Dále se na albu podílel disco producent Giorgio Moroder a Noah Lennox z Panda Bear.
Zatím nevydali žádný singl, žádný trailer na album, jen 15 sekundový teaser. Nicméně i přesto všechno se moc těším na 21. květen, kdy deska vyjde. Pro připomenutí přidávám i video z jejich debutové desky Homework, revolution 909.





Linky > official web > facebook > twitter > myspace

1 komentář:

  1. Ty jo tak to uz se tesim, soundtrack k tronovi jsem svyho casu poslouchal snad tejden v kuse ;-)

    OdpovědětVymazat