pátek 26. července 2013

Ille | Holka ve tvý skříni (singl | official video)

Ille je nová a svěží česká kapela, která má na to, aby provětrala české zatuchlé radiové vody, neboť se jí podařilo nějakým zázrakem dostat do komerčních rádií, s hudbou, která není prvoplánová a přesto je chytlavá a po pár posleších se vám jistě uhnízdí v hlavě. Ale hezky popořádku. Ústřední duo Ille tvoří především zpěvačka a skladatelka Olga Königová a producent Dušan Neuwerth. Seznámili se během natáčení desky Potápěči a Sever kapely Obří broskve na které hostovala. Poté následovalo společné EP Rekvizity, které vyšlo již před třemi lety. Na letošní rok chystají desku Ve tvý skříni, kterou pokřtí v Paláci Akropolis 19. září.

Holka ve tvý skříni je tak první singl. Musím uznat, že se mi moc líbí, a nejen kvůli velmi příjemnému hlasu Olgy Königové v němž je cítit trocha smutku, který vlastně odpovídá melancholickému vyznění textu Jakuba Königa (manžel Olgy a představitel jiného skvělého českého projektu a inkognito postavy Kittchen), ale i díky skvěle šlapající rytmické hudbě, kde oceňuji použití ukulele s kytarama a vůbec nenápadné ale propracované aranžmá celé skladby. Doprovodný klip od dua Mods aka Martina Přikryla Michalem Nohejlem je jednoduchý, dobře natočený, se slušivými hadříky od Leedy, a především krásně tónovaný do bílé barvy :) Jinak klip není nijak převratný, ale o to tu myslím ani nejde.
A dále už není co řešit více. Pusťte si klip a těšte se na připravované debutové album!

PS: málem jsem zapomněl, nezapomeňte hlasovat pro Holku ve tvý skříni v hitparádě Radia 1 Velká sedma! Neplést s Holkou, tu tam má pro změnu Kittchen ;)



Linky > official web > facebook > bandzone

Žádné komentáře:

Okomentovat